JulstämningDet börjar sprida sig en viss julstämning längs gatan. Jag går en sväng i skymningen och låter juldekorationerna styra min väg. VTM Riv AB har satsat på en ljusslinga i en gammal björkkvist, och får charm och trivsel att kontrastera hårt mot skylten ”Du säljer väl INTE stöldgods? Polisen ser dig!”.
På hörnet vid Bagarboden-skylten har någon pyntat den lilla runda balkongen. Eller om det där lysande hopprepet har blåst dit av sig själv. De polska gummorna står och lördagshänger som vanligt utanför Strösselfabriken. Deras vita buss står parkerad i skuggan några meter bort. Strax bredvid, på hörnet, ligger AK Unikt Pris. Det lyser och blinkar i fönstret så jag går in. Där finns allt man kan tänka sig och priset är unikt: tio kronor för det mesta, tjugo för somligt. ”Import from China?” frågar jag den engelsktalande irakiern. ”China and Spain” svarar han vänligt. Jag tittar runt. Blir överraskad när jag hittar en hel kartog med Rubiks kuber. Trodde inte sådana existerade längre och en tia för en sådan Rubiks-resa tillbaka till åttiotalet, känns här och nu både oemotstådlig och prismässigt unikt.


Detta inlägg är publicerat i nr 19. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

4 kommentarer

 1. David
  Skrivet 2007/12/10 klockan 12:49 | Permalink

  AK Unikt Pris låg väl på Möllan innan. Jag köpte en väckarklocka i form av en moské där en gång. Rosa med guldiga minareter som man stack sig på när man tryckte på kupolen för att stänga av larmet, en böneutropares morgonsång. Toppenpryl, tyvärr gav jag bort den till en person som inte uppskattade den varma kulturhumorn.

 2. outgifter.org
  Skrivet 2007/12/14 klockan 16:53 | Permalink

  Denna blogg är fantastisk!

 3. Anonymous
  Skrivet 2008/01/21 klockan 20:55 | Permalink

  Hej Oskar!

  Det är jag som har dekorerat balkongen på nr. 22. Jag bodde där inneboende hos en kompis föräldrar! Skit kul att sitta 80 mil bort och hålla koll på min gamla gata!

  Tack för att du håller mig uppdaterad!

  Mvh Agnes Gävle

 4. Oskar
  Skrivet 2008/01/21 klockan 23:49 | Permalink

  Känn dig som hemma, Agnes!
  Nu ligger det en gran på balkongen. Är det också ditt verk?

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>