Nr 21: Möblar blir Möbler


Vad är det som händer? Vart tog poesin vägen? Plötsligt sitter det stora vepor på fasaden vid Annelunds Mattor. Välkända vepor. Men de är rättstavade; det står inte Möblar som borta på nummer 9, utan Möbler. Jag går in i affären och frågar en ung herre som står lutad över en trave mattor. Nej, detta är inte samma affär som ”Möblar” längre ner på gatan. En annan herre lägger sig i och säger att den andra affären har flyttat hit nu. Det förklarar ett och annat (bland annat att jag här skymtar den där Mercedes-barnsägen som tidigare fanns på ”Möblar”) , tänker jag och går ut för att beskåda uppsättningen av den största vepan. Kommer den också att var rättstavad, tro? Men det verkar ta lite tid att rulla ut den och jag kan inte stå här och bara glo, så svaret får vänta. Jag går raskt bort till hörnet Norra Grängesbergsgatan och Kopparbergsgatan, som under fyra månader prytts av de poetiska Möblar-banderollerna. Måste liksom se detta med egna ögon… kan det vara sant? Jo, de är borta! Banderollerna, som fick mig att starta bloggen, har flyttats från nummer 9 till nummer 21. Och blivit tråkigt rättstavade på vägen.

Detta inlägg är publicerat i Möblar, nr 21. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

En kommentar

  1. David
    Skrivet 2008/01/24 klockan 15:30 | Permalink

    Du kan gissa man är nervös nu när man håller på och designar en banderoll som ska placeras på N. Grängesbergsgatan…

    Har jag stavat allt rätt? Har jag gjort något som kan tolkas fel? Är ord och bildvalen tillräckligt genomtänkta för att tåla en närmre titt?

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>