En kväll på Harem


För den som inte har någon erfarenhet av kvällarna på Restaurang Harem, fungerar fönsterrutorna mot uteserveringen som en berättande seriestrip. Man förstår precis hur en underbar afton på detta etablissemang kan vara: Det börjar med ett vänligt mottagande och varma rekommendationer från kocken. Sen följer en fördrink eller två och kanske en helstekt fisk som förrätt. Därefter kommer pizzan in, serverad av en ”äkta italienare” med yviga gester och långa krokiga mustascher. Sedan blir det dans hela natten, tills silhuetterna av omslingrade par avtecknar sig mot soluppgången. Romantiken står som spön i backen.

Men ingenting av allt detta har riktigt kommit igång ännu, när jag besöker Harem en tidig fredagseftermiddag. Uteserveringen är tom. Där inne står en lång rad Jack Vegas maskiner och blinkar mot en ensam spelare. Vid ett fönsterbord har kvällens första öl just serverats en metroläsande ungkarl. Från en vägg blickar en sjöman-med-pipa ner på två kvinnliga bloggläsare som råkar vara på genomresa. De tar sig en kaffe och ammar ett barn. Jag ber om en ramlösa i baren.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>