Nr 19: Livspresenter

AK Unikt Pris hette butiken på nr 19, som sålde billig kinaimporterad kuriosa av allra sämsta sort. De har slagit igen och nu har det öppnat en ny affär i dessa lokaler. Det kan också vara så att de bara bytt namn, det vet jag inget om, men nya stället heter hursomhelst Alqa Gross, och tycks enligt skylten på dörren föra raka motsatsen till det krimskrams som föregångaren sålde. Ordet livs-presenter lovar mycket, tycker jag och är glad att jag äntligen hittat ett ställe där man kan inhandla de där verkligt viktiga presenterna som ska stå sig hela livet. Ett ställe för gåvor med ett hållbarhetperspektiv, det känns ju helt rätt i tiden.

Det mesta står fortfarande ouppackat i sina kartonger när jag kliver på. Först ser det ut som de övertagit AK Unikt Pris sortiment, och jag känner en viss besvikelse. Sen hittar jag guldkornen; de där oumbärliga produkterna som jag inte ens visste fanns, och som måste vara ”livspresenterna”: Intressanta hybrider, som till exempel en klocka med spegel och fejkat akvarium. Dylikt har man kanske sett förut, men den främmande estetiken är alltid fascinerande. Nytt för mina ögon är däremot den fantastiska multiprodukten ”Telphone Table Lamp”. Finns i flera stilvarianter, den ena mer flippad än den andra. Samtliga hybrider mellan en telfon (!) och en bordslampa, och i de exklusivare varianterna ingår också en radio. Jag får oerhört svårt att välja, men kommer att ha någon av dem på önskelistan till nästa jul.


Detta inlägg är publicerat i nr 19. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

5 kommentarer

 1. Anders.
  Skrivet 2009/02/24 klockan 9:12 | Permalink

  Om även med inbyggd väderstation, notis-block och pennställ så kommer åtgången vara strykande.

 2. Anonymous
  Skrivet 2009/02/26 klockan 22:39 | Permalink

  Hey!

  Bjussar gärna på en lampa med inbyggd telefon, ge mig en hint kring modell och färg så lär du hitta den undanlag och betald i ditt namn inom någon dag eller två. Som tack för en kul blogg.

  //M

 3. Anonymous
  Skrivet 2009/02/26 klockan 23:00 | Permalink

  som bäddat för succe tro jag.Vi har en systerbutik där jag bor som heter ”Welcome”! mycket kartonger och kinesiska tecken och pryttlar man inte ens kunnat drömma om.
  Fastnade för solglasögon med blinkande lampor på skalmarna i rött, blått och grönt. Jag känner mig welcomed

  Presenter kommer jag lovar!
  /Ulla

 4. Oskar
  Skrivet 2009/02/27 klockan 0:56 | Permalink

  M,
  What? Du kan inte mena allvar!?
  Om du ändå insisterar så får det nog bli den silvriga; den som har något slags tarvlig office-look.

 5. Johan
  Skrivet 2009/02/28 klockan 16:31 | Permalink

  Pax för double-power!

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>