Annelundsgården Malmö 1932 - 2000 x 800

Annelundsgården Konsttorn GatuFest CykelFest Minecraft Stadsplan

Bli Medlem i NGBG Kulturföreningen
EVENEMANG

Annelundsgården
GÅRDSFEST

Endast medlemmar! Kom och ta en försmak av vårt nya huvudkontor, Annelundsgården.

NOV 7 2021
NGBG Förening årsmöte 2022
ÅRSMÖTE

Låt din röst höras på vårt årsmöte 2022, det kommer att bli ett fantastiskt år, med ett nytt planprogram, ett nytt huvudkontor och återkomsten av vårt legendariska gatufest.

MARS 6 2022

I MEDIA

Annelundsgården sedd från Annelundsstigen som leder till cykeltunneln under järnvägsspåret.
Bild: Jonas Gillberg
NGBG tar över Annelundsgården för att bygga musikträdgård

I många år har den legat lite gömd mellan Norra Grängesbergsgatan och cykeltunneln med Zlatans leende: Annelundsgården. Nu har industrin och kulturen enats i en vision om att området ska få bullra och att det ska tillverkas både kultur och varor. Ett steg i den riktningen är att Stadex nu upplåter Annelundsgården under fem år till föreningen NGBG.

Sydsvenskan
DEC 7 2020
Annelundsgården Malmö Foto: Marianne Pernbro
Annelundsgården får nytt liv med kultur, musik och mat

Annelundsgården vid Norra Grängesbergsgatan i Malmö ska få nytt liv. Det blir möjligt i och med att grannen, företaget Stadex, upplåter gården till superlokala föreningen NGBG som redan har planer på kulturgård med musikträdgård och servering.

Skånska Dagbladet
DEC 13 2020

ANNELUNDSGÅRDEN ÅTERUPPSTÅ

NYA MÖJLIGHETER I GAMMAL LOKALER


Annelundsgården i 1923 1000 560

Annelundsgård kommer vara NGBG: s nya huvudkontor, en urban gård, kulturhus och mötesplats i ett idylliskt lantbruk mitt i Malmös mest produktiva industriella och kulturella området, Norra Grängesbergsgatan.

a view of Annelundsgården from the south east 1000 560

Våra grannar Stadex har beslutat att hyra ut denna gamla marknadsträdgård till NGBG förening, som en plats där vi kan samla stadsdelens kompetens och energi för att arbeta för ett mer inkluderande och hållbart Annelund.

Annelundsgården i 1923 1000 560

Huset är 300 kvm över två våningar med ett gemensamt kontorsutrymme på övervåningen och ett stort utställnings- och evenemangsutrymme och 7 små rum för verkstäder och kontor på nedervåningen. Trädgården är 2 000 kvm gräs med en allé av gamla lindräd och syrenbuskar i sydväst. Det kommer att vara en perfekt plats för en utomhusbar på sommaren samt bondemarknader, konserter, trädgårdsodling, utställningar och picknick. Baserat på våra nya lokaler har vi redan accepterats som medlem i Trans Europa Halles.

Annelundsgården i 1923 1000 560

Kontrakt kommer att undertecknas i början av oktober och då kommer vi att påbörja processen med att ansöka om bygglov och renovera lokalerna. Vi planerar ett öppet hus den 7 november för att ge våra medlemmar och inbjudna gäster en chans att titta runt på den nya platsen och hjälpa oss att komma med nya idéer.

Annelundsgården architects drawing number one 1000 560

Om du har idéer om vad vi kan göra här, skicka oss en kort sammanfattning!

NGBG instagram link NGBG facebook link NGBG youtube link
hq@ngbg.se       0761-89 98 71

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

 

ANDRA PROJEKT

NGBG Cykelfest 2020 på Nationaldagen
CYKELFEST

På Nationaldagen anordnades en maktig cykelparad. Vi firar gränslös kreativitet and hållbart mobilitet.

JUNI 6 2022

NGBG Gatufest 2022
GATUFEST

Näste år blir det NGBG Gatufest 2022. Gatufester funkar inte på avstånd, så vi hittade på annat att göra i 2021. :-)

SEPT 3 2022
Stadex - NGBGs highest galleriväg 1000 560
KONSTTORNET

Ställa ut din konst (4m x 8m) på NGBGs största, högsta och mest synliga gallerivägg! Juryn röstar fråm vinnaren vid årsmöte i mars, vi trycker den och hänga upp den.


NGBG 2020 Minecraft Valpurgis Zombie Night
ZOMBIEFEST

En framtidsversion av kvarteret har byggs upp i Minecraft. Nu är stadsplanering enkelt, men på kväll kommer zombies fram! På en gata som påstås vara Malmös farligast skulle du överleva till gryningen?

APRIL 30 2022

Stadsplan Sofielund 2040 kulturljudzon 1000 560
KULTURLJUDZON

Malmö kan få Sveriges första kulturljudzon i Sofielunds Industriområde. Enligt det nya planprogrammet ska kulturen och industrierna få väsnas i fred. I planprogrammet är förhoppningen att området blir ”Malmös mest betydelsefulla och dynamiska kultur-, fritids- och näringslivscentrum.” En omröstning avgör om förslaget ska accepteras den 23 september. Om det går igenom kommer vi att ha en högljudd parad för att fira.