NGBG
NGBGVIDEOS

2016 - Chapter One

2017 - Building it

2017 - Raindrops

2018 - Förfest til Val

2019 - All Together

2019 - DJ Takeover

2020 - Pianos

2020 - Pandemonia

2021 - Cykelfest

2021 - Theme Tune

2022 - 30 000

2022 - Gatufest


NGBGMEDIA

OhNos Concert NGBG Gatufest 2022
NGBG 2022 - HELT KNÄPPT!

När festivalen NGBG arrangerades på Norra Grängesbergsgatan 2019, komm det till ungefär 14 500 besökare. Under lördagens evenemang har arrangörerna tillsammans med polisen gjort bedömningen att det var ungefär dubbelt så mycket folk på plats.
Sydsvenskan 22/09/05


Stiss på NGBG Gatufest 2022
NGBG INTAR KULTURLJUDZON

NGBG-festivalen ger kulturljudzonen på Norra Grängesbergsgatan skäl för sitt namn. Under tolv timmar samlas omkring 200 akter på industrigatans tillfälliga utomhusscener, för rockveteranen Stefan ”Stiss” Lundvall är det här livet.
Sydsvenskan 22/09/03


Nicklas Johansson om NGBG
GATUFESTIVALEN TILLBAKA!

Nicklas Johansson, en av de drivande bakom NGBG-festivalen, ser fram emot att vara tillbaka på Norra Grängesbergsgatan i helgen efter två års pandemi. – Garageägarna har frågat när det är gatufest igen. Vi pratar och har en dialog med dem hela tiden, säger Nicklas Johansson.
Skånska Dagbladet 22/08/31


Concert NGBG oppnar sin trädgården
NGBG ÖPPNAR TRÄDGÅRDEN

Nästa vecka är det premiär för Malmös nya kulturträdgård när NGBG öppnar Annelundsgården för allmänheten. I sommar blir det konserter, kafé, odling, filmer och mycket annat ute i det gröna.
Sydsvenskan 22/05/31


Concert NGBG Gatufest 2019
NGBG 2021 ställs in!

På måndagen meddelade NGBG kulturförening att de beslutat att ställa in årets fest och istället sikta mot 2022, men också att NGBG har tagit över och ska ha verksamhet i den gamla handelsträdgården Annelundsgården.
Sydsvenskan 21/08/23


Vi som gillar buller bygga framtidens innerstad på NGBG
SATSA PÅ SOFIELUND

Den deltagarkultur som vuxit fram och blivit stark vill vi bevara och uppmuntra. Gatufestivalen NGBG har gjort avtryck med fler initiativ som följd och i dag finns ett flertal mindre föreningar i området.
Expressen 21/01/21


Vi som gillar buller bygga framtidens innerstad på NGBG

KULTUREN SKA FÅ LÅTA HÖGT

Kulturljudzonen i området kring Norra Grängesbergsgatan i Malmö innebär att nattklubbar, livescener, föreningar och industrier ska få lov att låta – även i fortsättningen. Inte hur högt som helst, men 85 decibel. Liknande initiativ har tagits i andra europeiska städer, men Malmö blir först i Sverige.
SVT 21/02/02


NGBG bygga kulturhus på Annelundsgården

ANNELUNDSGÅRDEN FÅR NYTT LIV

Annelundsgården vid Norra Grängesbergsgatan i Malmö ska få nytt liv. Det blir möjligt i och med att grannen, företaget Stadex, upplåter gården till superlokala föreningen NGBG som redan har planer på kulturgård med musikträdgård och servering.
Skånskadagbladet 20/12/11


Vi som gillar buller bygga framtidens innerstad på NGBG

NGBG BYGGA MUSIKTRÄDGÅRD

Norra Grängesbergsgatan går en ny vår till mötes. Nu har industrin och kulturen enats i en vision om att låta gatan bullra. Ett första steg är att Stadex upplåter Annelundsgården till föreningen NGBG som där ska bygga en ny kulturträdgård med musik och mat.
Sydsvenskan 20/12/09


NGBG vill ha en konstmuseum i Malmös kulturella hjärta

KONSTMUSEUM PÅ NGBG

I en liten stad finns det bara Storgatan och Stortorget och så ligger allt samlat där. I en stor stad finns det många centrum och områden med olika profil. Du kan inte ha en halv miljon invånare i Malmö och tänka att alla ska gå till samma lilla område för att ta del av kultur, säger NGBG ordförande Iain Dace.
Sydsvenskan 20/02/29


A nightime view of Norra Grängesbergsgatan 20 on the NGBG Minecraft server

NGBG UPPBYGGT I MINECRAFT

Användare har numera möjlighet att visa sin framtidsversion för Norra Grängesbergsgatan samt ta del av kulturen hemifrån. Det sedan området byggs upp i Minecraft. – Det är ju än mer aktuellt nu i coronatider, konstaterar Iain Dace.
Aftonbladet 20/03/30


Sunset on NGBG watch out for Zombies

KONST FLYTTAR UT I SPELVÄRLDEN

I Minecraft kan man bygga ungefär vad som helst. När kulturföreningen NGBG i Malmö ville vara en del av den pågående diskussionen om var ett nytt konstmuseum i Malmö ska ligga tog man saken i egna händer.
SR 20/07/09


Ali & Tim on a tandem

FLAGGRIK PIMPIG CYKELFEST

På plats var Iain Dace, ordförande i kulturföreningen NGBG, med både svenska flaggor och andra. Vi ville anpassa gatufest till coronatiden. Då får det bli cykel, utomhus och avstånd, gärna med masker också.
Sydsvenskan 20/06/06


Ali & Tim on a tandem

BYGG KONSTHALL I ROSENGÅRD

Malmös politiker accepterar inte expertutredningens förslag att snäva in planeringen av ett nytt konstmuseum till Triangeln. Fyra partier kräver att Rosengård blir kvar som ett tydligt alternativ i planeringen.
Sydsvenskan 20/02/25


Gatufesten svetsar samman grannskapet

FEST SVETSAR SAMMAN GRANNAR

Vädret var perfekt för den stora gatufesten på Norra Grängesbergsgatan.
Skånska Dagbladet 19/09/07


Regn och religiös högtid bekymmer för NGBG

REGN & RELIGIÖS HÖGTID

Jag är engelsman. Har man inte paraply är man inte rätt klädd, skrattar Iain Dace.
(Reds anm: Sedan artikeln skrevs har väderprognosen förändrats och det ser nu ut att bli betydligt mindre regn under lördagen.)
Sydsvenskan 19/09/04


Emily up on the balcony at NGBG HQ

NGBG DRAR FOLK I ALLA ÅLDRAR

Tidigare prognoser visade att mycket regn skulle falla på lördagen, men dagen visade sig bjuda på mer sol än väntat. Och musik förstås – från scenerna på gatufestivalen NGBG.
Sydsvenskan 19/09/07


Fördärvet before NGBG 2018

GATANS FEST VÄXER

Norra Grängesbergsgatan är fylld med människor och musik. Den tredje NGBG-festivalen innehåller tjugo scener, de allra flesta bjuder på musik. På tvärgatorna och i gränderna vankas det ännu mer musik och mat.
Sydsvenskan 18/09/05


Musik & Politik: 7 band som spelar på NGBG 2018

Den tredje upplagan av malmöitiska gatufesten NGBG är också ”En förfest för demokratin”, då den går av stapeln imorgon – dagen innan valet. Eftersom det är temavecka Musik & Politik på HYMN passade vi på att ställa ett par frågor på temat till några av banden som ska spela.
Hymn 18/09/07


Mer mat, bio och scenkonst på NGBG 2018

Sju nya scener. 167 akter. Mer mat och scenkonst och ett nytt filmprogram. På Norra Grängesbergsgatan förbereder sig just nu medlemsklubbar, scenkonstkollektiv och biltvättar för lördagens NGBG. Årets upplaga av gatufesten blir den största hittills.
Sydsvenskan 18/09/05


a stage in the al amili garage

Så blir NGBG 2017

Förra årets succé med festivalen NGBG på Norra Grängesbergsgatan i Malmö har lagt grunden till en ännu större festival i år. Förra årets 13 scener med runt 80 akter har i år blivit 21 scener med 155 akter.
Sydsvenskan 17/09/08


Norra Grängesbergsgatan, Etc, NGBG Gatufest 2016

RUFFIGA GATAN KLÄR FÖR FEST

I dag bjuder Norra Grängesbergsgatan in till fest. Under tolv timmar får folk- och kulturlivet fritt spelrum på den annars trafikerade gatan. Det blir en brokig fest, där över 110 aktörer har anmält att de vill vara med och göra något.”
Etc 16/09/24


coffee crew chilling outside at NGBG Gatufest 2016

5000 besökare på NGBG 2016

På facebook hittar man bara lovord under söndagen: ”Helt otroligt bra genomfört”, ”fantastisk festival”, ”det var en magisk dag – bästa som hänt på väldigt länge och helt unikt” och ”det kändes som allt det Malmöfestivalen borde vara”. Oskar Ponnert skriver ”Helt fenomenalt. Vilken energi som släpptes lös!”. Annika Westman skriver ”Många hundra festivaler har jag besökt, som musiker, publik eller agent, men NGBG, gatufestivalen på Norra Grängesbergsgatan igår, var verkligen unik.”
Sydsvenskan 16/09/25


NGBG instagram link NGBG facebook link NGBG youtube link
hq@ngbg.se
tel. 0761 899 871

NYHETSBREV

 

 

NGBGRAPPORT

"The Street of Associations"
Laleh Forounghanfar
Malmö Universitet
2021

"Exploring NGBG"
Cathérine Pettersson
Malmö Stad
2021

"Sofielunds Verksamhetsområde 2040"
Planprogram
Malmö University
2021

"Destination Norra Grängesbergsgatan"
Ellen Aurell
Kulturgeografiska Institution.
2020

"Röster från Norra Grängesbergsgatan"
Felicia Wilén
Sveriges Lantbruksuniversitet
2019

"Den diskursiva kampen om Sofielund"
Joel Andersson & Patrik Gredemyr
Malmö Lantbruksuniversitet
2019

"Bottom-up och top-down - gatufesten"
Lovisa Ståhl
Kulturgeografiska Institutionen
2018

"Om Att Tämja Den Urbana Fronten"
Siri Haavimb
Kriminologiska Institutionen.
2018

"Destinationsanalys Sofielund"
Peter Juterot
ÅF
2018

"Stadsdelsatlas Sofielund"
Karl Landin
White Arkitekter.
2018

"NGBG #skånesmodernakulturarv"
Malmö folkhögskola
Linus Eriksson
2016

"NGBG Bloggen"
Ngbg.nu
Oskar Ponnert
2010